Molter B.V.

NIEUWS

Molter B.V.

NIEUWS

Molter B.V.

NIEUWS

HET LAATSTE

NIEUWS

We houden u graag op de hoogte!

Hoogste score in één keer!

20-04-2021
Noordwijkerhout, 20 april 2021

Molter Vaste Planten behaalt bij eerste MPS-ABC kwalificatie direct het hoogste resultaat

Molter Vaste Planten is pas in 2020 begonnen met MPS-ABC milieucertificering en heeft direct MPS-A+ als eerste kwalificatie. Remy Lubbe, oprichter en eigenaar van Molter Vaste Planten, is erg blij met dit resultaat.

In januari 2020 is Molter Vaste Planten gestart om de werkzaamheden binnen het bedrijf zo groen mogelijk te laten draaien. Van gewasbescherming tot de activiteiten binnen het weefselkweeklaboratorium, is ervoor gezorgd dat alles tot in de puntjes zo milieuvriendelijk mogelijk in zijn werk is gezet. Deze inzet en het harde werk hebben ervoor gezorgd dat Molter Vaste Planten nu, in maart 2021, een MPS-A+ certificering heeft ontvangen. Mede dankzij de contractkwekers in Overijssel hebben zij deze hoogste certificering in ontvangst kunnen nemen. Remy Lubbe: “Wij zijn er ontzettend trots op de enige vaste plantenkweker in de A+ categorie te zijn en de hoogst mogelijke schaal in één keer te hebben behaald. We zijn ongelooflijk blij met het resultaat van maar liefst 108,3 punten en we zijn zeer gemotiveerd om aan de slag te gaan, zodat wij volgend jaar een perfecte score van 110 kunnen behalen.”

Over MPS-ABC

MPS-ABC is meer dan een certificaat. Het is een monitoringstool waarmee bedrijven aan de juiste knoppen kunnen draaien om zo hun milieu-impact te verlagen. Door het registreren van het verbruik op het gebied van energie, meststoffen, water, gewasbeschermingsmiddelen en afval wordt gemeten hoe duurzaam een bedrijf produceert. Dit leidt tot een bewuster verbruik van middelen en kwekers kunnen de gegevens gebruiken om hun bedrijf verder te verduurzamen.