Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter B.V.

Heuchera Dew Drops

06-07-2020

De Heuchera Dew Drops is gevonden in 2009. Het is een prachtige plant met een heel gedetailleerd, tweekleurig blad en kleine, rood-roze bloemetjes. De Heuchera Dew Drops wordt geplant in het voorjaar en bloeit in juni-juli. De lengte van de plant is ongeveer 40 cm. De takjes die uit de Heuchera Dew Drops groeien zijn dun en hebben per steel meerdere bloemetjes. Dit in combinatie met de wit-groene bladeren maakt de Heuchera Dew Drops een mooie, aantrekkelijke plant voor in de tuin.