Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter

Astilbe Cupcake Series

06-07-2020

De Astilbe Cupcake Series is gevonden in 2019. De serie bestaat uit diverse zomerse kleuren en zijn vernoemd naar verschillende soorten cupcakes. De Astilbe Cupcake wordt geplant in het voorjaar en bloeit in juli-augustus. De lengte van de plant varieert tussen de 60 en 65 cm. De Astilbe Cupcake is een volle plant als hij eenmaal bloeit en heeft hele kleine, kleurrijke bloemetjes. Deze groeien aan de dunne vertakkingen van de plant. De kleur van de stelen verschilt per soort, wat de Astilbe Cupcake Series een nog meer bijzondere en rijkelijke serie maakt.