Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter

Anne's Family™

27-06-2022

We zijn onderhand allemaal wel bekend met de blauwe geranium die de branche ruim twintig jaar geleden omver wist te blazen, maar... Die kunnen jullie nu allemaal vergeten! Maak kennis met Anne's Family™ : onze gloednieuwe, unieke familie van verschillende kleuren geraniums, waarvan het kwekersrecht nu officieel is verleend aan Molter! Anne's Family™ is een compacte geranium, waardoor deze goed op pot te telen zijn. Ook bloeien ze vanaf mei tot de eerste nachtvorst later in het jaar, dus men kan lang genieten van deze nieuwe soorten in de kleuren roze, donkerpaars, lichtpaars en lila. Kelly-Anne® is de allereerste vondst uit deze serie. In 2018 zijn wij begonnen met de eerste kruisingen voor dit soort en na heel wat experimenteren hebben wij in 2019 een selectie gemaakt in onze eigen veredelingstuin. Deze selectie kreeg ditzelfde jaar de naam Kelly-Anne, waarmee wij verder zijn gaan kruisen tot Anne's Family™ ontstond!