Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter

Echinacea Lemontiny

06-07-2020

De Echinacea Lemontiny is gevonden in 2018. De plant is vernoemd naar een tropische cocktail vanwege de felle, gele kleur van de bloem. De Echinacea Lemontiny wordt geplant in het voorjaar en bloeit in mei-september. De plant wordt ongeveer 25 cm hoog. De Echinacea Lemontiny is een compact, felkleurig plantje. Opmerkelijk is haar lange bloeiperiode: men kan een groot deel van het jaar genieten van de vrolijke, opvallende plant.