Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter B.V.

Kniphofia Candy Series

06-07-2020

De Kniphofia Candy Series is gevonden in 2010. De collectie bestaat ondertussen uit vier felle, speelse kleuren: vandaar ook de namen 'Banana Gummy', 'Slush Puppy', 'Gummy Apple' en 'Cotton Candy'. De Kniphofia Candy Series wordt geplant in het voorjaar en bloeit in juni-juli. De lengte van de plant varieert tussen de 55 en 100 cm - dit is per soort anders. De Kniphofia Candy is een speciale plant door haar levendige kleuren en haar vorm. De plant lijkt op een felkleurige vuurpijl en is het middenpunt van de tuin als zij in volle bloei staat.