Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter B.V.

Astrantia Purple Happiness

06-07-2020

De Astrantia Purple Happiness is gevonden in 2018. Het is een plant met donkerpaarse, kleine bloemen en een steel met een soortgelijke kleur. De Purple Happiness wordt geplant in het voorjaar en bloeit in mei-augustus. De plant wordt ongeveer 25 cm hoog. De Astrantia Purple Happiness is een plant met compacte, gedetailleerde bloemetjes. De plant heeft een opvallend lange bloeiperiode en staat voor een lange tijd sterk in de grond of op een pot.