Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter B.V.

Hosta Minke

06-07-2020

De Hosta Minke is gevonden in 2014. De plant wordt geplant in het voorjaar en bloeit in juni-juli. De plant wordt ongeveer 150 cm hoog. De Hosta Minke heeft enorme, groene bladeren met een blauwgroene rand. De bloemen van de plant hebben een lavendel kleur en groeien prachtig tussen de bladeren door.