Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

Molter

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter

Astilbe Cake Series

06-07-2020

De Astilbe Cake Series is gevonden in 2019. De serie is rijk aan vele verschillende, vrolijke kleuren en is uitgebreid tot wel 10 verschillende soorten. De Astilbe Cake series wordt geplant in het voorjaar en bloeit in juli-augustus. De lengte van de plant varieert tussen de 70 en 90 cm – dit verschilt per soort. De Astilbe Cake is een sfeervolle plant en is te krijgen in prachtige kleuren, zoals rood, wit en donkerrood. De Astilbe Cake is echter ook in een aantal prachtige kleurcombinaties te krijgen: lila-roze, blauw-paars en roze-donkerroze. Hierdoor is de plant te combineren met elk exterieur en is het een aanwinst voor elke tuin.