Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

Molter B.V.

VEREDELING

OVER

MLTR BREEDING

Molter B.V. is gestart met het veredelen van vaste planten in 2002. Door het succes van de Penstemon 'Riding Hood series' is de passie en interesse ontstaan voor het ontwikkelen van nieuwe, exclusieve soorten vaste planten. Daarom is in 2020 MLTR Breeding opgericht.

Bij MLTR Breeding staat het veredelen van vaste planten centraal. De vraag naar vaste planten voor zowel de potplanten- en de snijbloemenmarkt met specifieke eigenschappen is enorm gestegen. Ook het milieu aspect speelt een grote rol. Dus sterke planten die goed bestand zijn tegen diverse ziekten en plagen en zo mogelijk geen of nauwelijks bestrijdingsmiddelen nodig hebben. Een ander doel is ook om soorten te veredelen die dan geschikt kunnen worden gemaakt om te groeien in andere geografische gebieden of onder andere klimatologische omstandigheden.

Hieronder kunt u een aantal resultaten van MLTR Breeding bekijken.

Molter B.V.

Penstemon Riding Hood Series

06-07-2020

De Penstemon Riding Hood Series is gevonden door de Penstemon Red Riding Hood in 2006. De collectie is in 2010 volledig uitgebreid naar vijf prachtige, nieuwe kleuren in totaal. De Penstemon Riding Hood wordt geplant in het voorjaar en bloeit in mei-juli. De lengte van de plant is ongeveer 50 cm. De Penstemon Riding Hood Series is een veelzijdige, kleurrijke plant en heeft een groot aantal vrolijke, gekleurde bloemetjes aan de stelen. De plant is een eye-catcher in zowel de tuin als in een pot. In 2022 is de serie nog verder uitgebreid en telt anno 2022 wel 11 verschillende kleuren!