Molter

Nieuws

Molter

Nieuws

Molter

Nieuws

Het laatste

Nieuws

We houden u graag op de hoogte!

Duurzame stadsvergroening in Oekraïne

02-06-2023

In de week van 21 juli 2021 zijn de vaste planten van het Nederlandse bedrijf Molter B.V. geplant als demoperceel in park "Veselka" in Salyutna str. Kiev, Oekraïne.

Veselka Park Kyiv
Beeld: ©Oleksiy Korol, KyivZelenBud

Duurzame groene gebieden zijn het essentiële onderdeel van de moderne steden. Ze zorgen voor een gezonder milieu, biodiversiteit en vergroten het economische potentieel van de districten waarin ze zich bevinden. De Nederlandse bedrijven dragen bij aan de ontwikkeling van duurzame vergroeningsprojecten in Oekraïense steden.

Dit demoproject (DHI) is uitgevoerd in samenwerking met de Nederlandse overheid https://www.rvo.nl/ en Nederlands bedrijf in Oekraïne - Kwekerij Kornelis https://kornelis.biz/.

Reinoud Nuijten, Agricultural Counsellor, Remmy Lubbe from Molter, Kees and Tatiana van Aalst from Kornelis Nursery
Beeld: ©#UAgroNL

Molter is een vaste plantenspecialist die vaste planten veredelt, kweekt en exporteert over de hele wereld. Om de mogelijkheden met vaste planten en in het bijzonder met de exclusieve rassen van Molter in openbaar groen te laten zien, besloot het bedrijf een demonstratieperceel in een park in Kiev aan te leggen.

Veselka park in Kyiv - DHI Molter BV in Ukraine
Beeld: ©#UAgroNL

Voor Molter is Oekraïne een nieuwe markt en om het gemakkelijker te maken om potentiële klanten uit te leggen wat de mogelijkheden zijn met vaste planten is het erg handig om een flink stuk grond in de grond te hebben.

Dit demonstratieperceel is de kleurrijke show die je krijgt als je jaar in jaar uit vaste planten gebruikt. Omdat het perceel zich bij de ingang bevindt, zal het de positiviteit van de mensen die dit park bezoeken beïnvloeden.

Het doel van het demoperceel is om te laten zien hoe het juiste assortiment en de juiste uitvoering van de beplanting van vaste planten kan resulteren in een goedkopere en duurzamere vergroeningsoptie in vergelijking met de grasweiden die zo typisch zijn voor stadsparken.

Source: https://www.agroberichtenbuitenland.nl/documenten/publicaties/2021/07/21/dhi-in-ukraine-molter-bv